Notícies

Entrevista Som Dones

entrevista som dones

Aquesta setmana tenim una estrena: Som dones, l’última producció del TCC. Una proposta per fer reflexionar sobre la condició de la dona en una societat, l’actual, on el model del patriarcat encara és preeminent. També té tocs de comèdia que busquen provocar l’espectador a través de l’humor.  El text de Som dones és de creació pròpia.

Quatre dones l’han escrit i la interpreten: la Marta González, la Lourdes Subirà, la Cristina Mayordomo i la Rosa Morella. A vuit mans responen aquí.

Som dones és una comèdia?

No. És una obra construïda a partir d’esquetxos, majoritàriament còmics, pero també n’hi ha alguns de seriosos. Hem volgut barrejar tons diferents per parlar de temes que ens amoïnen a les dones i que ens acompanyen en els diferents moments vitals.

Com heu fet el procés de creació del text? 

Per a nosaltres ha estat un repte perquè el text l’hem creat entre totes. El punt de partida va ser una enquesta, a través de la qual vam recollir l’opinió d’un centenar de dones sobre alguns temes clau, com la maternitat, el sexe, l’educació, la menstruació o el masclisme. En vam fer un buidatge, vam seleccionar de quins temes volíem parlar i, a partir d’improvisacions, vam anar fixant el text.

L’espectacle comença amb una pregunta: “Com som les dones?” És, doncs, una obra adreçada a homes?

És una obra adreçada a tothom. Parlem des del punt de vista de les dones, però els temes que plantegem no són femenins, sinó universals. Creiem que les dones se sentiran identificades i els homes, interpel·lats.

Què voleu aconseguir en l’espectador o espectadora?

Volem que la gent gaudeixi de l’espectacle, rigui, s’ho passi bé i que, quan surti, en parli amb els amics. Ens agradaria que generés debat.

Quins personatges podrem veure a Som dones?

De tot tipus. Hem intentat que hi hagi dones que representen diferents punts de vista d’un mateix tema.

Com heu resolt la direcció escènica i amb qui?

El German Gómez ens ha acompanyat en tot el procés creatiu.  Ha estat una més de nosaltres.

Que el German Gómez us hagi acompanyat en la creació i posada en escena, sent un home, us ha permès contrastar visions diferents sobre la dona?

Que el German sigui un home no ens ha condicionat. Ens ha acompanyat, ens ha donat suport i ens ha ajudat a construir l’espectacle. Això sí, sempre ha tingut molt clar que volíem transmetre la veu de les dones, el nostre punt de vista.

Dissabte, 30 d’abril a les 20h i diumenge 1 de maig a les 19h. podeu veure la nova estrena del TCC. Les entrades les podeu triar aquí:

Dissabte 30 d’abril: https://www.entrapolis.com/entradas/som-dones

Diumenge 1 de maig: https://www.entrapolis.com/entradas/som-dones-rambla-just-oliveres-34-08901


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *