Notícies

Propera estrena: “Adreça desconeguda”

adreça desconeguda

“Adreça desconeguda” de Kressmann Taylor, al Catòlic.

FREDE: – “Un dia del febrer de l’any passat vaig convocar el Jordi i el Joan al bar del Ktòlic. Portava tres còpies d’un text que havia llegit i havia vist en un espectacle d’una companyia de Mataró. La història m’havia impressionat. Molt. Però em faltava context. Em faltava saber entendre què havia passat en la realitat dels anys 30 per ubicar aquella trama de la senyora Taylor”.

(El Jordi i el Joan escolten el Frede Morrón, atònits, entre glops de cervesa i amb la sensibilitat poc enxufada, pregunten):

JORDI i JOAN: – “El text és molt llarg? Mira que fa molt de temps que no fem res i la capacitat d’estudiar i memoritzar és de peix”.

FREDE: – No us adoneu de la vigència d’aquesta història. Ens està pujant l’extrema dreta a les eleccions. Els nazis d’avui campen sense miraments pel carrer. Què no hem après de la història?

JORDI i JOAN: – “Tu flipes. Això tant llarg? però tu no ens veus?”

FREDE: – “He trobat uns documentals del 33 i del National Geographic. Aquesta dona ha clavat les dates i la trama de la història en el context real. Les eleccions de Hitler, l’incendi del Reichstag, els discursos, les biblioteques saquejades. Ens falta context, context…, CONTEXT!!”

(El Frede té l’obra al cap. El Jordi i el Joan no tenen més cervesa. Balbucegen:)

JORDI i JOAN: “Si tu ho dius…?”

FREDE: – “La vull estrenar al novembre. Jordi, tu el jueu. Joan, tu el nazi. Les Isabels per al muntatge. Necessito les idees de l’Anna. L’Ariadna que dibuixi, la Lara és la Griselle, vull fotos de l’Andreu. L’Oriol i el Manel faran les llums, he de trucar la Marta per l’Entràpolis… 

JORDI i JOAN: – “tu flipes”. (Tres setmanes més tard arriba el 14 de març. I flipem tots. El virus, l’estat d’alarma, la distància, la clausura. El Jordi i el Joan donen per fet que el projecte se’n va al canyet. El Frede va insistint. Passen els mesos i el PROCICAT permet avançar a trompicons. Som al maig d’un any més tard. Estrenem. Han passat 15 mesos. La trama d’Adreça Desconeguda passa en 15 mesos. 12 de novembre de 1933….Quin iuiu!).

Representacions: 29 i 30 de maig del 2021 a les 19:00 h.

Lloc: Centre Catòlic de L’Hospitalet (Rambla Just Oliveras, 34, L’Hospitalet de Llobregat)

Entrades: Taquilla inversa, podeu reservar les vostres entrades a ENTRAPOLISDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *