Notícies

El Jeremies de l’Hospitalet es jubila d’Els Pastorets

entrevista josep maria codina

El Josep Ma Codina és el Jeremies per excel.lència d’Els Pastorets de l’Hospitalet. S’ha posat la túnica del personatge molts i molts anys i aquest 2021 ha decidit que ja es pot retirar. L’ase, el sarró i els entrepants de la Marta queden enyorats i també els milers de persones de públic que l’han vist actuar.

Has calculat quants anys has fet el Jeremies?

Exactament no ho se pero mes de 40 anys, segur.

T’hauria agradat fer algun altre personatge? Quins?

Vaig començar fent de fúria amb un Satanàs com no hi hagu mai més al Catòlic, l’Andreu Trias de qui vaig aprndre molt. També del Miquel Xartó, i del “Papitu” Muntaner. Ells em van fer estimar el teatre.

Per què cau bé el Jeremies?

Perquè és un paper còmic i m’encanta fer bromes als companys encara k alguna vegada hi ha qui s’enfada, però després ens fem un fart de riure.  I el públic també riu. Això em dóna molta energia.

Què t’agrada més d’ Els Pastorets de l’Hospitalet que es fan al Catòlic?

Doncs que he fet molts amics. Veure com nens o nenes que sortien amb mi a l’escenari agafats de la mà avui també hi surten pero amb  els seus  fills. El meu nét va començar fent de nen Jesús, i  avui dia fa de Lluquet petit amb el Nil Mesa que també  ha fet de nen Jesús. Surten junts a l’escena de l’àvia que els explica al conte. Això m’omple d’orgull i satisfacció. Només espero espero que ells amb els altres nens i nenes segueixin amb aquesta tradició que no podem perdre de cap manera. Tots els meus fills el Marc, el Litus, la Laura i el Jep, han après a caminat dalt de l’escenari i practicament tots segueixen la tradició.

El teatre és com un virus a la teva família. Parella, fills, néts,… s’hi han dedicat d’una manera o altra. Per què es viu tant intensament el teatre a cals Codina-Ballester?

Donc perquè tots des de petits hem mamat teatre i Pastorets tota la vida.

Tens una llarga trajectòria teatral. Què és el que recordaràs sempre?

Els Pastorets no s’obliden mai. He fet més coses però els Pastorets els porto a la sang i això, la meva parella la Maria i jo els ho hem inculcat als nostres fills.

Continuaràs fent alguna activitat teatral?

Per mi sí. Però no se si els nous directors es recordaran de mi algun dia. També he muntat  musicals i he fet alguna pelicula.

Què recomanes als joves que fan teatre?

Que s’ho agafin seriosament. Confio molt en “Capsa de somnis”. Els seus monitors son gent que ja havien estat alumnes  de  “Capsa” i espero que d’aqui en surtin grans actors i actrius.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *