Col·lectiu Verba

Recital Poètic Ovidi. 25 anys de vacances

Sinopsi

El col·lectiu Verba del QUETCC ens recita a Ovidi Montllor.

Ovidi Montllor i Mengual va ser un actor i cantautor en llengua catalana que va formar part de el moviment de la Nova Cançó.

Ovidi Montllor neix a Alcoi (València), però desenvolupa la seva tasca musical a Barcelona. Apareix a finals dels 60 i en els 70 es mostra com a músic avantguardista i innovador, influenciat per Brassens, però també per Leo Ferré. La seva relació musical amb Toti Soler, llarga i fecunda, ha deixat enregistraments inoblidables.

Home valent, coherent i lluitador, també tendre i solidari, gran coneixedor de la poesia catalana i degustador de la vida com pocs. Actor i cantant alhora -Ovidi va dotar a la cançó d’una expressivitat que només un actor pot donar- es va dedicar durant els 80 més al cinema i la televisió a causa de la injusta indiferència a la qual la indústria musical i el seu propi país li havia sotmès.

Va morir el 1995 a Barcelona a conseqüència d’un càncer d’esòfag. Va militar al PSUC i posteriorment al Partit dels Comunistes de Catalunya, fins a la seva mort.

Galeria d'imatges